TOP 5 kurzů, které jsou nyní zdarma a neměly by

17. 4. 2020
Martin Kuchovský
Vedoucí marketingu, SEO specialista
7 min
TOp 5 kurzů, které jsou dočasně zdarma.

Sedíte každé odpoledne a večer zavření doma a už fakt nevíte, do čeho píchnout? Současná koronavirová krize vám do klína přihrála zábavu, která je:

  • užitečná,
  • příjemná,
  • levná.

Takové atributy se u volnočasových aktivit moc často nepotkávají, využijte unikátní konstalace hvězd a začněte se učit nové věci ještě dnes! Řada firem poskytuje své jinak placené kurzy za sympatických 0 Kč. Vedla je k tomu chuť pomáhat, nebo jen snaha získat pro svůj web zpětné odkazy z článků, jako je tento? To je vlastně jedno... 

Online vzdělávání vám pomůže zejména v těchto případech:

  1. Sjíždíte už druhé kolečko seriálů Netflixu.
  2. Pociťujete s partnerem příznaky ponorkové nemoci.
  3. Milujete své děti, ale začínáte pomalu chápat Homera Simpsona.
  4. Pivo a víno už vám nechutná.

Doporučujeme tyto online kurzy zdarma

1. Angličtina od Bronislava Sobotky (CZ/EN)

Jelikož jsou všechny další kurzy zdarma v angličtině, dovolím si na úvod doporučit minikurzy angličtiny Bronislava Sobotky z platformy seduo.cz. Během jeho Hravé angličtiny pro celou rodinu zabavíte doma i děti. Během série videí Naučte se konečně opravdu anglicky se pak dozvíte, proč byste se do těch anglických kurzů, které dále doporučuji, měli pustit. Minikurz vám pomůže překonat strach, že to nezvládnete.

Broňova série videí je ideální vstupní bránou pro ostatní doporučené kurzy.

Broňova série videí je ideální vstupní bránou pro ostatní doporučené kurzy. Zdroj: vlastní ze seduo.cz.


Vhodné pro: marketéry, provozovatele e-shopů a jejich zaměstnance.

Akce platí do: časově neomezeno.

2. Blogging for business od ahrefs.com (EN)

Kurz, který vás v intenzivních 5 hodinách videí naučí, jak blogovat pro peníze a ne jen pro radost. V marketingové komunitě sbíral velmi pozitivní ohlasy i se svou původní cenou 799$. Skočil jsem tak po něm ihned po ohlášení akce. Pokud vás byť jen trochu zajímá obsahový marketing a vydělávání peněz na internetu, jděte do toho ZDE.

Tim Soulo vysvětluje, proč tráví svůj drahocenný čas odpověďmi na QUORA.com.

Tim Soulo vysvětluje, proč tráví svůj drahocenný čas odpověďmi na QUORA.com. Zdroj: vlastní z kurzu ahrefs.com.


Vhodné pro: marketéry, provozovatele e-shopů, blogery.

Akce platí do: konec zatím není stanoven.

3. Moz Academy (EN)

Série 13 videokurzů vás provede optimalizacemi pro vyhledávače od A do Z. Od vstupních témat pro začátečníky (doporučuji SEO FundamentalsPage Optimization a Backlink basics) se postupně dostanete až k velmi pokročilým tématům jako Selling the Value of SEO (Jak prodat klientům hodnotu SEO). Jak tyto kurzy v hodnotě stovek dolarů získáte zadarmo? Při objednávce stačí do kolonky „Promotional Code“ napsat „wegotthis“.

MOZ Academy otevře své cenové brány po zadání krátkého kódu v rámci objednávky.

MOZ Academy otevře své cenové brány po zadání krátkého kódu v rámci objednávky. Zdroj: vlastní z academy.moz.com.


Vhodné pro: marketéry, provozovatele e-shopů, blogery.

Akce platí do: 31.5.2020.

4. Coursera (EN)

Vzdělávací platforma Coursera.com se specializuje na zprostředkování online certifikací a diplomů. Často se dokonce jedná o programy ze špičkových světových univerzit. Jako reakci na koronakrizi vypustila Coursera do světa spoustu businessových a IT kurzů zdarma. Vytvořila však také několik nových, například tento zaměřený na symptomy, diagnózu a možnosti zastavení COVID-19.

Doktor Rishi Desai vám v kurzu zdarma vysvětlí jak se koronavirus rozšířil, jaké má příznaky a jak s ním může lidstvo bojovat.

Doktor Rishi Desai vám v kurzu zdarma vysvětlí jak se koronavirus rozšířil, jaké má příznaky a jak s ním může lidstvo bojovat. Zdroj: vlastní z coursera.org.


Vhodné pro: všechny zvídavé duše.

Akce platí minimálně do: 31.5.2020.

5. Skillshare (EN)

Skillshare je podobně jako Coursera.com trh s online kurzy, je však více zaměřený na praktické činnosti. Kurzy zde nevytvářejí akademici, ale lidé z praxe. Díky akci TEDX se dostanete k jejich prémiovým placeným kurzům na 2 měsíce zdarma. Stačí si jen vytvořit účet přes tento odkaz, dokončit objednávku a v nastavení uživatelského účtu zrušit platbu, která by se po uplynutí dvou měsíců automaticky provedla. Měsíční předplatné stojí za běžných okolností 15$. Vy se ale můžete konečně naučit programování, grafický design nebo marketing zadarmo.

Na Skillshare si se speciálním kódem můžete nyní užít celé 2 měsíce vzdělávání zdarma.

Na Skillshare si se speciálním kódem můžete nyní užít celé 2 měsíce vzdělávání zdarma. Stačí vytvořit objednávku přes tento odkaz. Zdroj: vlastní ze skillshare.com.


Vhodné pro: všechny zvídavé duše.

Akce platí minimálně do: 31.5.2020.

To je pro dnešek vše. Na viděnou v online školních lavicích! Pokud víte o nějakých jiných možnostech vzdělávání zdarma, napište mi na kuchovsky@itstudio.cz. Pokud budou dobré, zahrnu je do článku.

Nemáte čas brouzdat internetem?